Grillad kycklinglårfilé och potatissallad med mangold

Till den grillade kycklingen serveras en potatissallad med mangold som också kallas bladbeta, spenatbeta eller romersk spenat. De smakrika bladen är friskt gröna och kan ha röda eller vita bladstjälk
Molly Bark
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 2 msk gul lök
  • 80 g mangoldskott
  • 2 msk dragon - hackad
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Dressing

  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl olivolja

Tillbehör

  • ciabatta

Gör så här

  1. 1. Borsta potatisen väl och koka den i lättsaltat vatten. Låt svalna. Lägg träspetten i blöt och tänd grillen.

  2. Dressing: Skala och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienserna.

  3. Skär potatisen i mindre bitar. Skala och finhacka löken.Blanda potatis och  lök. Häll över dressingen och blanda om.

  4. Halvera lårfiléerna, trä upp på spetten och krydda med salt och peppar. Grilla spetten runt om tills de är helt genomstekta, ca 7 min på varje sida.

  5. Blanda ner mangold i potatissalladen och strö över dragon. Servera med de nygrillade spetten och ciabatta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!