Grillad kycklinglårfilé med ananas- och jordgubbssalsa

Recept på grillad kycklinglårfilé. Kycklinglårfiléer blir saftiga och goda att grilla.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 800 g kycklinglårfiléer - eller quornfiléer
  • 0,5 dl ketchup
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk srirachasås - stark sås med chili

Ananas- och jordgubbssalsa

  • 0,5 ananas
  • 300 g jordgubbar
  • 2 salladslökar
  • 0,5 röd chili - finhackad
  • 1 lime - pressad saft
  • 1 msk honung
  • salt - peppar

Till servering

  • färskpotatis - kokt
  • salladsblad - blandade

Till garnering

  • färska örter

Gör så här

  1. Marinera kycklinglårfiléer eller quornfiléer i ketchup blandad med rapsolja och sriracha sås, cirka 1 timme. Låt kycklingköttet rumstempereras. Gör under tiden salsan och koka färskpotatisen.

  2. Salsa: Skala och skär ananasen i små bitar. Skölj, torka och ta bort blomfästet och skär jordgubbarna i små bitar. Skär salladslöken i tunna skivor. Dela och kära ur chilin och finhacka den. Blanda frukt, lök, chili, limesaft och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar.

  3. Torka av och grilla kycklinglårfiléerna runtom under lock, totalt cirka 15 minuter. Kontrollera innertemperaturen! Den ska vara 70 grader. Grilla quornfiléerna, cirka 3–5 minuter på varje sida. Salta. Servera med salsa, blandade salladsblad och kokt färskpotatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök