Grillad kycklingfilé med citron och lagerblad

Italieninspirerat kycklingspett med citron och lagerblad. Pasta serveras förstås till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 450 g kycklingfiléer
  • 1 citron
  • 18 lagerblad
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Parmesandressing

  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl parmesan - riven
  • 2 krm salt
  • 3 msk basilika
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Servering

  • 400 g pasta
  • 3 tomater
  • 1 pkt rucolasallad

Gör så här

  1. Skär kycklingen i ca 2x2 cm stora bitar. Dela citronen i halvor och skär dem i tunna skivor. Varva kyckling, lagerblad och citron på grillspett. Blanda olja, vitlök, salt och peppar. Pensla på kycklingen.

  2. Mixa ihop ingredienserna till dressingen.

  3. Grilla kycklingen runt om 10-12 min. Kontrollera med en sticka att kycklingen är färdig, köttsaften ska vara ljus och klar.

  4. Servera med parmesandressing, pasta, tomater och rucolasallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!