Grillad kyckling med citron- och chilismörglaze

Kycklingen är god att smaksätta på olika sätt, här är en annorlunda smörglaze med citron och chili.
Lena Söderström
Grillad kyckling med citron- och chilismörglaze
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 chili - mild spansk
  • 1 citron
  • 50 - 75 g smör
  • 1 msk rapsolja
  • flingsalt - peppar
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 1 knippa timjan - färsk eller rosmarin

Till servering

  • tomatsalsa - se separat recept
  • getost - kräm, se separat recept

Gör så här

  1. Ansa, dela, kärna ur och strimla chilin. Dela och skiva citronen.

  2. Smält smöret i en liten panna. Tag smöret av värmen och lägg i chilistrimlor och vitlöksskivor.

  3. Pensla kycklingen med oljan. Krydda den med salt, peppar och vitlök.

  4. Bryn kycklingen på direkt värme, lägg på timjanbuketten och efterstek den på indirekt värme under lock tills 82-85 grader innertemperatur, använd stektermometer. Eller stek kycklingen i mitten av 175 grader varm ugn ca 1 timme. Ös kycklingen med citron- och chilismöret då och då under tiden.

  5. Ansa salladslöken och låt den steka med kycklingen de sista 5-10 minuterna. Låt kycklingen vila ca 10 minuter. Servera med tomatsalsa och getostkräm.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström

Recept på tomatsalsa

Recept på getostkräm

Recept från Mitt kök