Grillad kotlett med krämig persiljepotatis och grillad zucchinisallad

Grillad kotlett med krämig persiljepotatis och grillad zucchinisallad är mättande vardagsmat. Byt ut persiljan mot basilika eller timjan som variation.

Grillad kotlett med krämig persiljepotatis och grillad zucchinisallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter - utan ben (à 150 g)
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippa zucchini
  • 1 lök - färsk röd eller gul
  • 1 knippa bladpersilja
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 0,5 dl japansk soja
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 50 g sallad

Gör så här

  1. Blanda 1/2 dl soja med 2 krm peppar. Pensla kotletterna med sojan och låt dem stå ca 15 min.

  2. Ansa och skär zucchini i skivor. Ansa löken. Skär av blasten och halvera löken eller skär den i klyftor om de är stora. Blanda zucchini och lök med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strimla lökblasten.

  3. Skrubba och skär potatisen i tärningar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Strimla persiljan. Häll av vattnet men spara ca 1 dl av kokvattnet. Rör i crème fraiche och persilja i potatisen och späd med kokvattnet till krämig konsistens. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Grilla zucchini och lök på utegrill eller i grillpannan ca 3 min på varje sida. Blanda grönsakerna med lökblast och sallad. Vispa ihop 2 msk olja, 1 msk vinäger, 1 msk vatten, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över salladen.

  5. Grilla kotletterna 4-5 min på varje sida. Servera dem med sallad och krämig persiljepotatis.

Vad tyckte du om receptet?