Grillad korv med potatissallad

15 min + 10 min på grillen Majskolvar finns både färska, frysta och på burk. De ska vara lättkokta innan de läggs på grillen för att hinna bli klara.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 grillkorv - t ex andouille
  • 4 majskolvar - lättkokta
  • 1 msk olja

Potatissallad

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 knippa persilja
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 0,5 burk kapris - med havssalt en burk = 100g
  • 0,5 tsk tabasco

Gör så här

  1. Potatissallad: Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av men spara nån dl av kokvattnet. Halvera eller skär potatisen i skivor. Hacka persiljan.

  2. Blanda kokvattnet med lätt creme fraiche, kapris med salt och tabasco. Vänd i potatis och persilja.

  3. Grilla korvarna och majs- kolvarna, penslade med oljan, runt om ca 10 min. Servera korv och majskolvar med potatissalladen. Ca 585 kcal per portion: 36 g fett • 19 g protein • 57 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!