Grillad korv med bröd, grillad paprika, fetaost och örtolja

Recept på korv med bröd, grillad paprika och fetaost. Korvtillbehören för tankarna till det grekiska köket. Vispad feta och örtolja kan förberedas i god tid.

Anna Wendt
Grillad korv med bröd, grillad paprika, fetaost och örtolja
Grillad korv med bröd, grillad paprika och fetaost Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 8 korvar - valfria
  • 8 korvbröd
  • 2 paprikor
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Vispad feta

  • 150 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk olivolja

Garnering

  • 1 tsk honung
  • 2 msk salta mandlar

Örtolja

  • 0,75 dl olivolja
  • 1 dl örter - blandadet ex basilika, dragon, oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Vispad feta: Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser tills det blir slätt och fluffigt. Häll upp röran i en skål eller på ett fat. Ringla över honung. Grovhacka mandlarna och strö dem över. 

  2. Örtolja: Mixa oljan med örterna Skala och riv i vitlöken. Krydda med salt och peppar.

  3. Pensla paprikorna med olja och strö över flingsalt. Grilla dem på båda sidorna tills de blivit nästan svarta på skalsidan. Ta paprikan från grillen och dra bort skalet. Skär paprikan i mindre bitar.

  4. Grilla korvarna runt om och servera dem i bröden tillsammans med grillad paprika, örtolja och vispad feta.

Vad tyckte du om receptet?