Grillad korv i brioche med sötpotatispommes

Recept på grillad korv i brioche med sötpotatispommes. Skippa ketchup och senap och toppa korven med syrade grönsaker! Finns i matbutiken, bland annat av märket Tistelvind.
Petra Lindstrand
Recept på grillad korv i brioche med sötpotatispommes.
Recept på grillad korv i brioche med sötpotatispommes. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 400 g korv - med hög kötthalt (10 % fett)
  • 600 g sötpotatis
  • 0,5 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 0,5 burk syrade grönsaker - t ex kimchi (à 350 g)
  • 1 msk honung - flytande
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk chilisås - t ex sriracha
  • 4 korvbröd - av briochetyp
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Skär sötpotatisen i stavar. Skölj i vatten och torka väl.

  2. Pudra stavarna med majsstärkelse och blanda runt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över 2 msk olja. Sprid ut på plåten och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min, tills de fått fin färg.

  3. Stek eller grilla korvarna runt om på grillen eller i medelvarm panna.

  4. Blanda de syrade grönsakerna med honungen. Blanda yoghurt, chilisås och 2 krm salt.

  5. Servera korvarna i bröden och toppa med syrade grönsaker. Ringla över lite av yoghurten och servera med potatis och resterande yoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!