SE ÄVEN
Grillad kalventrecôte med primörsallad – lyxig rätt du kan förbereda!
I ugn: 20 minuter
Aktiv tid c:a 25 minuter
Recept på citrongrillad kalventrecôte med primörsallad. Du kan förbereda parmesancrèmen och marinera köttet dagen före så blir matlagningen enkel.
Ingredienser
-
600 g
kalventrecôte
-
3
vitlöksklyftor
-
1
citron
-
1 kruka
salvia
-
4 msk
olivolja
-
1 tsk
salt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
Parmesancrème
-
2
vitlöksklyftor
-
0,5 msk
olivolja
-
1 burk
cannellinibönor
- (ca 400 g)
-
1,5 dl
parmesan
- fint riven
-
1,5 dl
crème fraiche
- lätt
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Primörsallad
-
400 g
färskpotatis
-
1 knippa
primörmorötter
- (250 g)
-
8
schalottenlökar
-
1 msk
olivolja
-
1 knippa
grön sparris
- (250 g)
-
8
rädisor
-
0,5 msk
honung
-
2 msk
balsamvinäger
- vit
-
1 påse
röda mangoldblad
- (70 g)
-
1 tsk
flingsalt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Strimla salviabladen. Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala med en potatisskalare och strimla skalet tunt. Pressa ut 3 msk saft. Rör ihop salvia, vitlök, citronskal, citronsaft, och olja.
-
Skär köttet i två bitar. Lägg köttet i en plastpåse och häll över marinaden. Låt marinera ca 30 min. Sätt ugnen på 125°.
-
Grilla köttet på grillen eller i grillpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäkerform. Stek köttet mitt i ugnen till 58° inner-temperaturen , ca 20 min. Ta ut och låt vila ca 10 min.
-
Parmesancrème: Krossa vitlöksklyftorna lätt med skalet på. Stek dem i olja tills skalet blivit brunt och vitlöken mjuk. Ta bort skalet. Lägg vitlöken i en mixer tillsammans med avhällda sköljda bönor, parmesan, crème fraiche, salt och peppar.Mixa till en slät röra.
-
Sallad: Skrubba potatisen och koka den mjuk. Låt morötterna koka med när 4–5 min återstår. Skala löken. Stek den runt om i olja. Tillsätt sparrisen och låt fräsa med. Lägg ner potatis, morötter och rädisor och låt allt steka med ca 2 min. Ringla över honung och vinäger. Låt fräsa ca 1 minut. Blanda ner mangolden. Strö över flingsalt och peppar.
-
Skiva köttet och servera med parmesancrème och sallad.