Grillad hel halloumiost med melonsallad och färska örter

Grillad hel halloumiost med melonsallad och färska örter, somrigt och gott. Grilla osten hel och dela den i mindre bitar vid servering. 

Carina Wall
Grillad hel halloumiost med melonsallad och färska örter
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 g halloumiost
  • 200 g vattenmelon
  • 200 g piel de paso-melon - eller honungsmelon
  • 250 g sojabönor - färska
  • 100 g gröna oliver - med kärnor
  • 1 kruka röda mangoldskott
  • 1 knippa bladpersilja
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk rapsolja

Dressing

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 tsk honung - flytande
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 inlagd citron - se recept
  • 1 dl rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chilin med honung och citronsaft. Mixa den inlagda citronen i en matberedare tillsammans med oljan. Blanda citronoljan med chili- och honungsblandningen. Krydda med salt och peppar.

  2. Skala, kärna ur och skär melonerna i stora kuber. Varva melon, sojabönor, oliver, skott och örter på ett fat.

  3. Pensla osten med olja och grilla den försiktigt runt om 3–4 min. Dela osten i mindre bitar och lägg den på salladen. Ringla över dressing och servera.

Vad tyckte du om receptet?