Grillad hel halloumiost med melonsallad och färska örter
Grillad hel halloumiost med melonsallad och färska örter, somrigt och gott. Grilla osten hel och dela den i mindre bitar vid servering.
Ingredienser
-
400 g
halloumiost
-
200 g
vattenmelon
-
200 g
piel de paso-melon
- eller honungsmelon
-
250 g
sojabönor
- färska
-
100 g
gröna oliver
- med kärnor
-
1 kruka
röda mangoldskott
-
1 knippa
bladpersilja
-
1 kruka
koriander
-
2 msk
rapsolja
Dressing
-
1
röd chili
- t ex spansk peppar
-
1 tsk
honung
- flytande
-
2 msk
citron
- pressad
-
1
inlagd citron
- se recept
-
1 dl
rapsolja
-
1 krm
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chilin med honung och citronsaft. Mixa den inlagda citronen i en matberedare tillsammans med oljan. Blanda citronoljan med chili- och honungsblandningen. Krydda med salt och peppar.
-
Skala, kärna ur och skär melonerna i stora kuber. Varva melon, sojabönor, oliver, skott och örter på ett fat.
-
Pensla osten med olja och grilla den försiktigt runt om 3–4 min. Dela osten i mindre bitar och lägg den på salladen. Ringla över dressing och servera.