Grillad hel abborre

Servera örtoljan i glasburk med lock, som skakas före servering.
Eta Kroon
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 4 abborrar - (ca 1 1/2 kilo)
  • 0,5 msk salt
  • 4 lagerblad
  • 4 rosmarin - kvistar

Potatissallad

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl oliver - svarta
  • 4 msk spad - från oliverna
  • 4 msk olivolja
  • 1 citron - rivet skal
  • 0,5 msk rosmarin - finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Dressing

  • 1 dl citron - pressad
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 0,5 dl örter - hackad, t ex timjan, rosmarin eller oregano

Gör så här

  1. Fixa en perfekt glöd på grillen, eller tänd gasolgrillen i lagom tid.

  2. Potatissallad: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av. Skär större potatisar i mindre bitar.

  3. Dressing: Blanda citronsaften med olja, salt och örter i en glasburk med lock. Skaka.

  4. Blanda potatisen med övriga ingredienser. Krydda med salt och peppar.

  5. Skölj de urtagna abborrarna. Salta inuti och stoppa in lagerblad och en rejäl kvist rosmarin i varje fisk.

  6. Grilla fiskarna 5-7 min på var sida beroende på storlek. Servera genast med potatissallad och dressing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!