Recept från Mitt kök
Grillad halloumi med sommarprimörer
Halloumiost är perfekt att grilla på sommaren, och är verkligen hur gott som helst! Dessutom har halloumi en hög proteinhalt. Det är praktiskt att rosta grönsaker i ugn för att sen servera dem med skivor av nygrillad halloumi och en salsa på persilja och citron. Det blir verkligen ljuvligt gott!
Perfekt sommarrätt som gör sig utmärkt på buffébordet och som enkel sommarlunch.
Ingredienser
-
2 förp
halloumi
- skivad, à 200 g
-
1 - 2 msk
olivolja
-
1
morötter
- färska
-
1
lök
- färsk, (3 lökar)
-
1
paprika
-
1
chili
- mild
-
1
grön sparris
-
4 - 5
vitlöksklyftor
-
3 - 4 msk
olivolja
-
1 tsk
flingsalt
-
2 msk
persilja
- finhackad
-
1
citron
- vältvättad, finstrimlat skal
-
2 - 3 msk
olivolja
-
yoghurt
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Skala morötterna. Ansa och dela löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela och kärna ur pepparfrukten. Bryt den hårda nedersta delen av sparrisen. Blanda morötter, lök, paprika och vitlöksklyftor med hälften av oljan på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen 15 minuter.
-
Blanda pepparfrukten och sparrisen med resten av oljan, lägg dem bredvid morötterna och grönsakerna på ugnsfatet och rosta ytterligare cirka 12 minuter. Salta.
-
Blanda ihop ingredienserna till salsan.
-
Pensla ostskivorna med oljan, grilla dem cirka 1 minut på varje sida och lägg dem ovanpå grönsakerna. Ringla över salsan. Servera med yoghurt.