Grillad halloumi med sommarprimörer


Halloumiost är perfekt att grilla på sommaren, och är verkligen hur gott som helst! Dessutom har halloumi en hög proteinhalt. Det är praktiskt att rosta grönsaker i ugn för att sen servera dem med skivor av nygrillad ­halloumi och en salsa på ­persilja och citron.
 Det blir verkligen ljuvligt gott! Perfekt sommarrätt som gör sig utmärkt på buffébordet och som enkel sommarlunch.
Mitt Kök
Foto: Eva Hildén Smith
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 2 förp halloumi - skivad, à 200 g
  • 1 - 2 msk olivolja
  • 1 morötter - färska
  • 1 lök - färsk, (3 lökar)
  • 1 paprika
  • 1 chili - mild
  • 1 grön sparris
  • 4 - 5 vitlöksklyftor
  • 3 - 4 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk persilja - finhackad
  • 1 citron - vältvättad, finstrimlat skal
  • 2 - 3 msk olivolja
  • yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skala morötterna. Ansa och dela löken. Dela, kärna ur och skär ­paprikan i bitar. Dela och kärna ur pepparfrukten. Bryt den hårda nedersta delen av sparrisen. Blanda morötter, lök, paprika och vitlöks­klyftor med hälften av oljan på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen 15 minuter.

  3. Blanda pepparfrukten och ­sparrisen med resten av oljan, lägg dem bredvid morötterna och grön­sakerna på ugnsfatet och rosta ­ytterligare cirka 12 minuter. Salta.

  4. Blanda ihop ingredienserna till ­salsan.

  5. Pensla ostskivorna med oljan, grilla dem cirka 1 minut på varje sida och lägg dem ovanpå grönsakerna. Ringla över salsan. ­Servera med yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök