Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Grillad grön sparris, lagrad getost och mandelspån

Grön sparris, lagrad getost och mandelspån är gott att grilla. Servera gärna med en smakrik hårdost med god sälta som till exempel, chevrette mature.

Petra Lindstrand
Grillad grön sparris, lagrad getost och mandelspån
Grillad grön sparris, lagrad getost och mandelspån
Grillad grön sparris, lagrad getost och mandelspån
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 20 gröna sparrisar - mindre
  • 80 g getost - lagrad, t ex Chevrette Mature
  • 2 msk olivolja
  • 0,75 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl mandelspån - rostade

Gör så här

  1. Ansa sparrisen. Finriv osten.

  2. Blanda sparrisen med olja. Grilla eller stek dem på hög värme i grill- eller stekpanna ca 2 min. Krydda med flingsalt och peppar.

  3. Lägg upp sparrisen på fat och strö över mandelspån och ost.

Vad tyckte du om receptet?