Grillad fläskytterfilé med koreanska smaker

Köttet går också bra att steka i grill- eller stekpanna och sedan steka klart i ugn 200 grader, ca 10 min.
Petra Lindstrand
Grillad fläskytterfilé med koreanska smaker
Grillad fläskytterfilé med koreanska smaker Foto: Ulrika Pousette

Grillad fläskytterfilé med koreanska smaker

  • 500 g fläskytterfilé
  • 1 dl hoisinsås
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 stor gurka
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm salt
  • 4 ägg

Tillbehör

  • 3 dl jasminris
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop hoisinsås och soja. Putsa köttet och skär det i fyra delar, först på längden och sedan mitt itu till fyra smala bitar. Lägg köttet i såsen och låt marinera ca 10 min.

  2. Skär gurkan i långa remsor med en osthyvel. Vispa ihop 1 msk olja, vinäger, socker och 1 tsk salt. Vänd ner gurkan. Låt stå 5–10 min.

  3. Ta upp köttet och häll marinaden i en kastrull. Koka ihop till simmig konsistens, ca 3 min. Grilla köttet runtom på indirekt värme ca 10 min. Låt vila ca 5 min.

  4. Stek äggen i 1 msk olja. Strö över 1 krm salt. Skär köttet i skivor. Grovhacka koriandern. Servera köttet med ris, ägg och gurksallad och strö över koriandern. ca 600 kcal per portion, 17 g fett, 39 g proteiner, 72 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!