Grillad fläskytterfilé med bbq-sås och varm potatissallad
Koka gärna dubbel sats av den smakrika barbecuesåsen, den passar även till kyckling och grillade grönsaker.
Grillad fläskytterfilé med bbq-sås och varm potatissallad
-
1 kg
fläskytterfilé
-
2 msk
olivolja
-
1 msk
salt
-
1 tsk
svartpeppar
- nymald
Sås
-
1
gul lök
- eller rödlök
-
2
vitlöksklyftor
-
1 msk
olivolja
-
1 burk
tomater
- hela (400 g)
-
1,5 dl
vatten
-
3 msk
rårössocker
-
2 msk
tomatpuré
-
1 msk
rödvinsvinäger
-
1 msk
worcestershiresås
-
2 tsk
senapspulver
-
1 tsk
röksalt
- (Spice Island)
-
1 tsk
paprikapulver
-
1 tsk
chiliflakes
-
0,5 tsk
sellerisalt
Sallad
-
750 g
färskpotatis
- eller småpotatis
-
200 g
sockerärter
-
1 knippa
salladslök
-
1 msk
senapsfrön
- gula
-
2 msk
olivolja
-
1,5 tsk
flingsalt
Gör så här
-
BBQ-sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olja ca 3 min. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen puttra utan lock ca 10 min. Mixa den slät med mixerstav. Låt kallna.
-
Putsa köttet. Pensla med olja. Krydda runtom med salt och peppar. Grilla köttet indirekt på grillen till 68° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt köttet vila ca 5 min.
-
Potatissallad: Skrapa potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och halvera den. Ansa och skär sockerärterna i breda bitar på snedden. Ansa och skär salladslöken i ca 4 cm långa bitar. Fräs senapsfröna i olja tills de börjar ”poppa”. Vänd ner potatis, sockerärter och lök och stek ca 5 min under omrörning. Strö över salt.
-
Skär köttet i skivor och servera med potatis och sås. Garnera med oregano.