Grillad fläskfilé med potatissallad och basilikacrème
Recept på marinerad grillad fläskfilé och korv serverad med potatissallad och basilikacrème. Den örtdoftande basilikacrèmen ger det där lilla extra.
Ingredienser
-
900 g
fläskfilé
-
600 g
korv
- färsk, t ex salsiccia
-
2 msk
olivolja
Marinad
-
1,5 dl
äppelcidervinäger
-
1,5 dl
farinsocker
-
0,5 dl
tomatpuré
-
2 msk
cidervinägersenap
Basilikacrème
-
1
lime
-
1 kruka
basilika
-
200 g
färskost
- t ex philadelphia
-
1,5 dl
yoghurt
- turkisk
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Dressing
-
1
vitlöksklyfta
-
3 msk
balsamvinäger
- vit
-
2 msk
olivolja
-
1 tsk
dijonsenap
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Potatissallad
-
1 kg
färskpotatis
-
0,5
gurka
-
2
avokador
-
150 g
fetaost
-
1 dl
kalamataoliver
-
100 g
salladsmix
Gör så här
-
Marinad: Koka ihop ingredienserna ca 5 min. Låt kallna. Putsa fläskfilén och lägg i en plastpåse med marinaden. Marinera i kylen ca 2 timmar. Ta upp köttet, men spara marinaden.
-
Basilikacrème: Skölj limen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta gröna skalet, pressa ut 2 tsk saft. Repa basilikan. Mixa färskost, basilika, limesaft och limeskal med mixerstav. Vispa i yoghurten. Krydda med salt och peppar.
-
Dressing: Skala och finhacka vitlöksklyftan och vispa ihop med övriga ingredienser.
-
Potatissallad: Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ånga av. Skär potatisen i bitar när den är varm och blanda med dressingen.
-
Skär gurkan i bitar. Halvera och kärna ur avokadon. Skär avokado och fetaost i tärningar. Blanda försiktigt ner gurka, avokado, fetaost, oliver och sallad i potatissalladen.
-
Lägg kött och korv på grillen och grilla på indirekt värme under lock tills innertemperaturen på köttet är 65°. Pensla med resterande marinad de sista minuterna. Stek korven till en innertemperatur på 72°, ca 15 min. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs upp.
-
Servera kött och korv med potatissallad och basilikacrème.