Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad fisk med salsa verde

Recept på grillad fisk. Skulle det bli sås över är den god att servera till t ex grillad kyckling eller till en sallad.

Caroline Hofberg
Grillad fisk med salsa verde
Grillad fisk med salsa verde
Grillad fisk med salsa verde
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2fiskar- hela, t ex sea bass eller gös (à 750 g), fjällade och urtagna
  • 1 mskfänkålsfrön
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 tskflingsalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 2citroner

Salsa verde, 2 1/2 dl

  • 1 knippabladpersilja- stor
  • 1 krukabasilika
  • 2 mskmynta- hackad
  • 2vitlöksklyftor
  • 3sardeller
  • 3 mskkapris
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1,5 dlolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Tillbehör

  • färskpotatis- nykokt
  • sallad

Gör så här

  1. Skölj fiskarna i kallt vatten och torka dem noga. Skåra dem på 3 ställen på varje sida med en vass kniv. Stöt fänkålsfröna i en mortel. Gnid in fisken in– och utvändigt med olja och krydda med fänkål, salt och peppar. Halvera citronerna. 

  2. Grilla fisken över glöd, ca 10 min på varje sida. Fisken är färdig när ryggbenet lossnar från köttet. Grilla citronerna vid sidan om. 

  3. Salsa verde: Lägg örterna i en mixerskål. Skala och hacka vitlöken. Lägg vitlöken i skålen och tillsätt övriga ingredienser. Mixa med mixerstav till en grön sås. 

  4. Servera den grillade fisken med salsa verde, färskpotatis och sallad. 

Vad tyckte du om receptet?