Grillad entrecôte med hetta

Recept på grillad entrecôte med hetta som du antingen steker på utegrill eller i grillpanna. Svartpepparn förvälls många gånger, men andra ingredienser kan förberedas under tiden.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 4 entrecôte - skivor (á 150-200 g)
  • 2 paprikor - röd och gul
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 1 fänkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Svartpepparsmör

  • 0,5 msk svartpeppar - hel
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 1 tsk citron - pressad
  • 0,5 vitlöksklyfta - pressad

Gör så här

  1. Svartpepparsmör: Sätt ugnen på 175°. Koka upp (blanchera) svartpepparkornen i vatten 15 gånger. Byt vatten varje gång. Lägg pepparkornen i en ugnssäker form och torka dem ca 10 min i ugnen.

  2. Vispa smöret vitt med elvisp, tillsätt citronsaft och vitlök. Krossa pepparn i en mortel och blanda ner. Ställ smöret åt sidan.

  3. Sätt ugnen på 225°. Skölj och halvera paprikorna, ta ur kärnorna och dela i mindre klyftor. Skala och klyfta morötter, palsternackor och lök. Skölj och klyfta fänkålen. Blanda grönsakerna med olivolja, salt och peppar och stek mitt i ugnen ca 30 min.

  4. Låt köttet ligga framme 30 min före grillningen. Torka det torrt, salta och peppra. Grilla entrecôten ca 3 min på varje sida. Om en grillpanna används – grilla då köttet hastigt på hög värme och efterstek i ugnen ca 5 min i 200°.

  5. Lägg upp kött och rostade grönsaker på 4 tallrikar. Forma ägg av det mjuka smöret med hjälp av två matskedar. Garnera med nymald svartpeppar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!