Grillad entrecôte med nektarinsalsa & chèvrekräm

När man längtar efter en grillad biff passar detta recept med ovanligt fräscha och goda tillbehör.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g entrecôte - eller utskuren biff, skivor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar - grovmald

Nektarinsalsa

  • 4 nektariner
  • 2 tomater
  • 1 salladslök
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk limesaft - pressad
  • 2 krm salt

Chèvrekräm

  • 100 g chévre - eller fårost
  • 1 dl crème fraiche - vispad
  • 0,5 tsk rosmarin

Gör så här

  1. Pensla entrecôteskivorna med olja.

  2. Salta och peppra och grilla dem genast 2-4 min per sida.

  3. Servera med nektarinsalsa, chèvrekräm och kokt färskpotatis.

Nektarinsalsa:

  1. Passa på att njuta av nektariner när de är som billigast.

  2. Tärna nektariner och tomater.

  3. Strimla salladslök och chili. Rör ned det tillsammans med olivolja och limesaft.

  4. Smaka av med salt.

Chèvrekräm

  1. Detta är en sås som passar både till grillat kött och grillad kyckling.

  2. Mosa osten.

  3. Vispa crème fraiche så att den blir fast och blanda ner osten i den. Smaka av med rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!