Grillad entrecôte med citron- och persiljesmör

Grillad entrecôte med citron- och persiljesmör blir saftigt och gott. Ta fram entrecôten och låt den bli rumsvarm före grillning för bästa resultat.

Grillad entrecôte med citron- och persiljesmör
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1 kg entrecôte - i bit
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Smör

  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl persilja - finhackad
  • 2 msk citronskal - rivet
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • örter - t ex timjan

Gör så här

  1.  Ta fram entrecôten och låt den bli rumstempererad. Skär den i tjocka skivor, 3–4 cm vardera.

  2. Smör: Blanda smöret med persilja och citronskal. Krydda med salt och peppar. Rulla in smöret i plastfolie, lägg det i kyl eller frys ca 1 timme. Skär smöret i skivor.

  3. Grilla köttskivorna tills innertemperaturen är 56–58°. Krydda med salt och peppar på båda sidor. Låt köttet vila ca 5 min och skär det sedan i skivor.

  4. Lägg köttet på en skärbräda , lägg på lite av kryddsmöret så att det smälter över köttet. Garnera med örter. Servera med resten av smöret.

Vad tyckte du om receptet?