Grillad entrecôte med citron- och persiljesmör

Grillad entrecôte med citron- och persiljesmör blir saftigt och gott. Ta fram entrecôten och låt den bli rumsvarm före grillning för bästa resultat.
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1 kg entrecôte - i bit
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Smör

  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl persilja - finhackad
  • 2 msk citronskal - rivet
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • örter - t ex timjan

Gör så här

  1.  Ta fram entrecôten och låt den bli rumstempererad. Skär den i tjocka skivor, 3–4 cm vardera.

  2. Smör: Blanda smöret med persilja och citronskal. Krydda med salt och peppar. Rulla in smöret i plastfolie, lägg det i kyl eller frys ca 1 timme. Skär smöret i skivor.

  3. Grilla köttskivorna tills innertemperaturen är 56–58°. Krydda med salt och peppar på båda sidor. Låt köttet vila ca 5 min och skär det sedan i skivor.

  4. Lägg köttet på en skärbräda , lägg på lite av kryddsmöret så att det smälter över köttet. Garnera med örter. Servera med resten av smöret.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!