Grillad Chorizo med caesardressing och spetskål

Hittar man inte spetskål går det självklart bra att använda vitkål, men tänk då på att strimla den extra fint.
Grillad Chorizo med caesardressing och spetskål
Grillad Chorizo med caesardressing och spetskål Foto: Charlie Drevstam

Grillad Chorizo

  • 4 chorizo - eller annan smakrik korv
  • 1 surdegsbaguette
  • 125 g spetskål

Caesardressing

  • 3 msk crème fraiche - lätt
  • 2 msk majonnäs - gärna Hellmans
  • 1 sardellfilé
  • 0,5 liten vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl parmesan - riven
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Caesardressing: Blanda ihop lätt crème fraiche och majonnäs. Finhacka sardellfilén och rör ner i såsen. Tillsätt pressad vitlök, senap och ost och blanda ordentligt. Krydda med salt och peppar.

  2. Finstrimla spetskålen. Blanda spetskålen med caesardressingen.

  3. Skär baguetten till 4 ”korvbröd”. Grilla korven runtom ca 5 min.

  4. Servera den grillade korven i baguetten toppad med spetskålssalladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!