Grillad chorizo med avokado och majssalsa

Recept på grillad chorizo med avokado och majssalsa. Tortillabröd är perfekt paket till den grillade korven och salsan.
Recept på grillad chorizo med avokado och majssalsa.
Recept på grillad chorizo med avokado och majssalsa. Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 4 chorizo
  • 2 avokador
  • 1 msk lime - pressad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 tortillabröd - (18 cm i diameter)

Salsa

  • 1 burk majs - (300 g)
  • 2 tomater
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 0,5 kruka koriander

Gör så här

  1. Salsa: Låt majsen rinna av. Skär tomaterna i små tärningar. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda majsen med tomat, chili, limesaft och olja. Krydda med salt.

  2. Halvera, kärna ur och gröp ut fruktköttet ur avokadorna. Mosa det med en gaffel tillsammans med limesaften. Krydda med salt och peppar.

  3. Skär ett par snitt i korven och grilla den runt om ca 5 min. Bred avokadokräm på tortillabröden. Lägg på korv och majssalsa. Vik ihop bröden till wraps och toppa med koriander. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!