Grillad blomkål och gemsallad med citron och ingefära

Recept på grillad blomkål och gemsallad med citron och ingefära. Grilla blomkålen på indirekt värme, vid sidan av glöden, så att den blir mjuk men inte bränd.
Sophie Berlin

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvuden - stort eller 2 små
  • 5 gemsallad

Citron- och ingefärsdressing

  • 0,75 dl olivolja
  • 2 msk ingefära - finriven
  • 1 msk gurkmeja - mald
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skär blomkålen i tjocka klyftor, ca 1 ½ cm. Halvera salladshuvudena på längden.

  2. Dressing: Blanda oljan med ingefära, gurkmeja och salt.

  3. Grilla blomkål och gemsallad tills de har fin färg och börjar bli mjuka. Pensla över dressingen och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!