Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Grillad bläckfisk

Recept på grillad bläckfisk. Garanterat en överraskande rätt. Men också garanterat gott!

Elisabeth Johansson
Grillad bläckfisk
Grillad bläckfisk
Grillad bläckfisk

Ingredienser

  • 1,5 kg bläckfisk
  • 2 l vatten
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk salt

Marinad

  • 1,5 dl olivolja
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl koriander - hackad
  • 1 lime - rivet skal och saft
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar

Garnering

  • 2 tsk flingsalt

Tillbehör

  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Rensa bläckfisken och skär i 5–6 cm stora bitar. Koka upp vatten, vinäger och salt i en gryta. Lägg i bläckfiskbitarna och koka upp. Sjud under lock ca 1 timme. Häll av vattnet och låt rinna av.

  2. Marinad: Häll oljan i en skål. Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i oljan. Tillsätt koriander, limeskal och -saft. Kärna ur och finhacka chilin och vänd ner den i oljan tillsammans med bläckfiskbitarna. Låt bläckfisken marinera i kylen ca 2 timmar.

  3. Häll av marinaden och grilla bläckfiskbitarna runt om på grillen. Strö över flingsalt. Servera med sweet chili-sås.

Vad tyckte du om receptet?