Grillad biff med vitlökscrème fraiche och rostad potatis

Om du vill göra egen smaksatt crème fraiche: Ugnsbaka fem halverade vitlöksklyftor tillsammans med potatisen i ugnen, skala och blanda ner i 2 dl crème fraiche med 1 msk hackad timjan, salt och peppar. Grilla köttet ute eller i grillpanna!
Allt om Mat
Grillad biff med vitlökscrème fraiche och rostad potatis
Recept på grillad biff med vitlökscrème fraiche och rostad potatis Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Grillad biff

  • 4 biffar - utskurna (à 125 g)
  • 800 g potatis - gärna färsk
  • 2 msk olivolja
  • 2,5 tsk salt
  • 1 knippa grön sparris - (250 g)
  • 4 tomater
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 100 g rucola
  • 2 dl crème fraiche - smaksatt med rostad vitlök och timjan, Arla

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skrapa och halvera potatisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Ansa och bryt av den nedre delen på sparrisen. Halvera tomaterna. Pensla grönsakerna med 1 msk olja och strö över 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Krydda köttet med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Grilla sparris och tomater ca 5 min runt om.

  4. Grilla biffarna ca 2 min på varje sida. Servera dem med potatis, grillade tomater, sparris och crème fraiche.

Vad tyckte du om receptet?