Grillad baguette med getost, valnötter, honung och timjan

Recept på grillad baguette med getost, valnötter, honung och timjan. Mackorna är goda nygrillade men går också bra att servera kalla. 
Anna Wendt

Ingredienser

  • 1 baguette - eller 2 mindre
  • 200 g getost
  • 2 msk honung
  • 3 fikon - färska
  • 0,5 dl valnötter - grovhackade
  • 0,5 kruka timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° grill. Halvera baguetten på mitten och sedan på längden. Lägg bitarna på en plåt. Smula eller skiva getosten och fördela den över de två underdelarna. Ringla över honungen. Lägg överdelarna vid sidan om. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min, tills getosten fått lite färg.  

  2. Skiva fikonen. Ta ut bröden och lägg på fikonskivorna. Strö över valnötterna och toppa med timjanen. Lägg ihop bröden. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!