Lyxig griljering av julskinka med muskovado

Muskovadosockret ger griljeringen en djupare och knäckigare smak. Välj din favoritsenap, helst inte för söt. Jättegod griljering till julskinka.
Christian Fredriksson
Foto: Ulrika Pousette

Griljering

  • 2 äggulor
  • 1 dl senap
  • 0,5 dl muscovadosocker - mörkt
  • 1 julskinka - färdigkokt (ca 3 kilo)
  • 1 dl ljust bröd - dagsgammalt, rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ta bort nätet och svålen från skinkan. Lägg skinkan i en ugnssäker form.

  2. Blanda äggulor, senap och socker.

  3. Bred blandningen över skinkan. Strö på rivet bröd. Sätt in skinkan mitt i ugnen. Griljera 10–15 min, tills den fått fin färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!