Griljerad skinka med muscovado och dijonsenap

Recept på god klassisk griljerad skinka med dijonsenap. Muscovado och dijon ger extra smak till griljeringen.
Mitt Kök
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

Griljeringsblandning

  • 1 st äggula
  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk muscovadosocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl ströbröd

Till garnering

  • grönkålsblad
  • juläpplen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Ta bort nät och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Skär bort svålen, men lämna gärna en fettkant.

  3. Blanda äggula, de båda senaps- och sockersorterna och potatismjöl till en jämn smet.

  4. Bred smeten över skinkan i ett jämt lager. Sikta över ströbröd.

  5. Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera tills skinkan blivit gyllenbrun, 10-15 minuter. (Passa skinkan noga så att den inte blir bränd.)

  6. Ställ skinkan kallt att svalna snabbt.

  7. Skär skinkan i skivor inför serveringen. Garnera med grönkålsblad och äpplen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström. Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök