Gremolata på vitlök, persilja och citron

Recept på gremolata, en klassisk italiensk kryddblandning. Gremolata gjord på vitlök, persilja, citronskal och olivolja är en fräsch smaksättare. Passar bra som tillbehör grytor, soppor och pasta med kött, fisk, grönsaker och kyckling.

Elisabeth Johansson
Gremolata på vitlök, persilja och citron
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 citroner
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 dl persilja - hackad
  • 3 - 4 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar - malen

Gör så här

  1. Tvätta citronerna och finriv skalet.

  2. Hacka vitlöken och persiljan fint.

  3. Blanda citronskal, vitlök och persilja i en skål tillsammans med oljan.

  4. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök