Grekisk lax

Recept på grekisk lax. Lax i ugn med röra av yoghurt, fetaost, spenat och tomat. Servera med bulgur, matvete eller kamut.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé - (à 125 g)
  • 10 körsbärstomater
  • 100 g fetaost
  • 2 dl yoghurt - grekisk
  • 75 g spenat - färsk
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 3 dl fullkornsbulgur

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxbitarna på  en plåt. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min.

  2. Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Halvera tomaterna. Smula ner osten i en skål och blanda med yoghurt, spenat och tomater. Krydda med 1 krm peppar.

  3. Fördela spenat- och tomatröran över laxen och servera med bulgur. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!