Grekisk hummus-dipp

Recept på lättlagat grekiskt hummus-dipp. En hummus är aldrig fel, här smaksatt med extra grönsaker. Gör egen hummus eller köp färdig.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 g hummus
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 tomat
  • 1 bit gurka - (ca 5 cm)
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dl svarta oliver - med kärnor
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 msk olivolja

Tillbehör:

  • knäckebitar - med chiafrö och havssalt
  • chips - eller nachos
  • pistaschnötter
  • endive - och romansallad

Gör så här

  1. Bred ut hummus på ett fat. Täck med yoghurten.

  2. Tärna tomat och gurka. Skala och finhacka löken. Kärna ur och hacka oliverna.

  3. Strö grönsakerna och sesamfrön på yoghurten. Ringla över olja strax före servering. Servera med tillbehören.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!