Green curry med zucchini och rödkålsallad

Bjud på vegetarisk thaimat. Här är en smarrig zucchini med rödkålsallad!
Allt om Mat

Green curry med zucchini

  • 4 små zucchini - (ca 400 g)
  • 3 msk sesamolja
  • 3 msk Santa Maria Thai Curry Paste, Green
  • 1 lime - saften av limen
  • 3 msk Santa Maria Thai Soya Sauce
  • 1 burk Santa Maria Thai Coconut Milk - (400 ml)
  • 2 msk kokosflingor - rostade

Rödkålsallad

  • 400 g rödkål - strimlad
  • 1 rödlök - strimlad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 gröna äpplen - tunt skivade
  • 1 lime - saften av limen
  • 3 msk Santa Maria Thai Soya Sauce
  • 1 burk kidneybönor - (410 g)

Gör så här

  1. Dela zucchinin i fyra delar på längden.

  2. Stek i sesamolja i cirka 5 minuter. Tillsätt currypaste och fräs cirka 30 sekunder.

  3. Häll på limeboch soja. Låt koka in. Tillsätt kokos mjölken och sjud tills zucchinin börjar bli mjuk.

  4. Toppa zucchinin med såsen från pannan och rostade kokosflingor. Servera zucchinin med rödkålssallad och ris eller äggnudlar.

Rödkålsallad

  1. Blanda rödkål, lök och äpple. Salta lätt.

  2. Pressa ur limejuicen med händerna.

  3. Blanda grön sakerna med övriga ingredienser. Toppa med rostade kokosflingor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!