Gravlaxrosor med pepparrotskräm och rökt lamm

Gravlaxrosorna kan förberedas och gratineras strax före servering.
Allt om Mat
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 150 - 200 g lax - i tunna skivor gravad

Fyllning

  • 100 g rökt lammkött - (fårfiol)
  • 200 g färskost
  • 2 - 3 msk pepparrot - finriven

Garnering

  • 2 msk honung
  • 2 tsk citronskal - finrivet
  • 2 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Tärna lammköttet fint. Blanda kött,  färskost och pepparrot.

  2. Dela eventuellt laxskivorna till 20 skivor. Bred ostblandning på skivorna och rulla ihop laxen.

  3. Ställ laxrullarna i en ugnssäker form och forma laxen som små rosor.

  4. Värm försiktigt i ugnen 7-8 min tills laxen vitnar något.

  5. Värm under tiden honungen hastigt i en liten kastrull.

  6. Ringla honungen över laxrosorna. Fördela citronskal och citronsaft ovanpå. Servera genast tillsammans med ost och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!