Gravlax med pressgurka

Färdig gravlax toppas med örtig 
olja och syrlig gurka.
Gravlax med pressgurka
Gravlax med pressgurka Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5 gurka
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk skånsk senap - grov
  • 600 g gravlax - skivad
  • 1 citron

Gör så här

  1. Skölj och skiva gurkan tunt på mandolin eller med en osthyvel. Blanda ättika, 
socker och vatten. Rör till en slät lag. 
Hacka dillen. Tillsätt gurkan och hälften 
av dillen till lagen.

  2. Örtolja: Plocka basilikan. Mixa basilika, olja, senap, 1 krm salt och resterande dill 
till en slät örtolja.

  3. Klyfta citronen. Lägg ut gravlaxen på 
ett fat och ringla över örtoljan. Toppa med citronklyftor och de inlagda gurkskivorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!