Gravad lax med pepparrot

Gravad lax som blir riktigt god. Lägg skivorna vridna eller i rullar så blir det lättare för gästerna att ta en enstaka skiva.
Allt om Mat
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 700 g laxfilé - med skinn (som varit fryst minst 2 dygn)
  • 2 msk havssalt
  • 2 msk rårössocker
  • 2 msk pepparrot - färsk riven
  • 10 dillstjälkar

Gör så här

  1. Dra bort eventuella ben ur laxsidan. Lägg den med köttsidan upp i en form eller plastpåse. Blanda salt och socker och gnid in laxens ovansida med det.

  2. Fördela pepparroten på laxen. Lägg på dillstjälkar. Vänd laxsidan så att skinnsidan kommer upp. Täck med plastfolie eller knyt ihop plastpåsen och ställ i kylen att grava ca 2 dygn. Vänd den gärna någon gång under tiden.

  3. Skrapa bort pepparrot och dill före serveringen och skär laxen i tunna skivor ner till skinnet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!