Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Gravad lax med gurk- och krassesallad

Recept på gravad lax med gurk- och krassesallad. Laxen snabbgravas ca 45 min före servering.
Gravad lax med gurk- och krassesallad
Gravad lax med gurk- och krassesallad
Gravad lax med gurk- och krassesallad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 180 g laxloin
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 skivor finncrisp

Sallad

  • 1 snackgurka
  • 2 msk smörgåskrasse - klippt
  • 1 msk pepparrot - färskriven
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor. Lägg dem utspridda på ett fat. Blanda socker, salt och peppar. Strö blandningen över laxen. Låt stå i kylen ca 45 min. Skär gurkan i små tärningar. Blanda dem med krasse, pepparrot, olja och salt.

  2. Bryt finncrispen i mindre bitar. Fördela gurksalladen på laxen. Srö över finncrisp strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på klassisk gravad lax hittar du här: