Gravad lax med dillstuvade rotfrukter

Husmanskost är alltid lika gott. Det här är en både förenklad och grönsaksrik variant av dillstuvad potatis.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg rotfrukter - blandade, t ex morötter, palsternacka, kålrot eller potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt - + 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 kelda citronsås - (300 ml)
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 dl dill - hackad

Tillbehör

  • 400 g gravad lax - i skivor
  • 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna  och skär i små tärningar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Rosta rotfrukterna mitt i  ugnen tills de är mjuka, ca 20 min.

  3. Värm citronsåsen och mjölken i en gryta som även ska rymma rotfrukterna.

  4. Blanda i dill och rotfrukter och smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Servera laxen med rotfrukterna och citronklyftor.

  5. Ca 440 kcal per portion, 24 g fett, 27 g protein, 30 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!