Citrus- och rosépeppargravad hälleflundra

Recept på citrus- och rosépeppargravad hälleflundra. Gravningen passar en fast vitfisk som hälleflundra eller torsk.

Citrus- och rosépeppargravad hälleflundra
Citrus- och rosépeppargravad hälleflundra Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 850 g hälleflundra - eller annan vit fiskfilé
  • 2 msk rosépeppar
  • 0,5 msk svartpeppar
  • 1 lime
  • 0,5 citron
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk salt
  • 2 msk Cointreau

Gör så här

  1. Ansa fiskfilén från eventuella ben och hinnor.

  2. Krossa rosépeppar och svartpeppar i en mortel. Skölj lime och citron noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda pepparn med rivet citrusskal, socker och salt.

  3. Gnid in fisken med blandningen och stänk över Cointreau. Täck med plastfolie och ställ fisken i kylen 2–3 dygn. Vänd den några gånger under tiden.

  4. Frys den gravade fisken ca 3 dygn för att ta död på eventuella parasiter.

  5. Skär fisken i tunna skivor före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Henrik Eriksson Falkman