Gratinerade ostron

Recept på gratinerade ostron. Ostronen har mycket smak i sig och klarar smakrika tillbehör bra. Här är de tillagade med vermouth och comtéost. Ostronen kan öppnas i god tid och gratineras strax före servering. 

Ingredienser

  • 8 ostron
  • 0,5 purjolök
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde - +spad från ostronen
  • 0,5 dl vermouth - torr, eller torrt vitt vin
  • 1 dl ost - riven, gärna comté- eller gruyèreost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och finstrimla purjolöken. Fräs den lätt i 1 msk smör.

  2. Öppna ostronen. Häll av spadet  och spara till såsen. Lägg tillbaka ostronen i sina skal och ställ dem i en ugnssäker form.

  3. Smält 1 msk smör i en kastrull. Tillsätt mjölet. Rör om och häll på grädde, ostronspad och vermouth. Koka upp. Vänd ner osten.

  4. Fördela purjolök och sås på ostronen. Gratinera högst upp i ugnen ca 3 min. Servera genast. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!