Gratinerade musslor med chili och tomat

Recept på gratinerade musslor. Serveras som entrérätt eller bufférätt.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 kg musslor - vinkokta
  • 4 tomater
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk persilja - hackad
  • salt
  • peppar
  • 50 g smör
  • 2 msk rapsolja
  • panko

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grillvärme på 250 grader.

  2. Dela och lägg musslorna med skalhalvan nedåt i en eller två ugnsfasta formar.

  3. Dela och gröp ur kärnorna i tomaterna med sked. Skär tomatköttet i små tärningar. Skrapa ur kärnorna på chilin och finhacka den. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Blanda samman med persiljan. Salta och peppra. Fördela i musselskalen. Strö över lite panko.

  4. Bryn smöret och blanda med rapsolja, Fördela över musslorna och gratinera högt upp i ugnen under grillelementet i cirka 2–3 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!