Gratinerade musslor med chili och tomat

Recept på gratinerade musslor. Serveras som entrérätt eller bufférätt.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 kg musslor - vinkokta
  • 4 tomater
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk persilja - hackad
  • salt
  • peppar
  • 50 g smör
  • 2 msk rapsolja
  • panko

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grillvärme på 250 grader.

  2. Dela och lägg musslorna med skalhalvan nedåt i en eller två ugnsfasta formar.

  3. Dela och gröp ur kärnorna i tomaterna med sked. Skär tomatköttet i små tärningar. Skrapa ur kärnorna på chilin och finhacka den. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Blanda samman med persiljan. Salta och peppra. Fördela i musselskalen. Strö över lite panko.

  4. Bryn smöret och blanda med rapsolja, Fördela över musslorna och gratinera högt upp i ugnen under grillelementet i cirka 2–3 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök