Gratinerade musslor - LCHF

Gör en röra av smör, vitlök, persilja och parmesanost och klicka på musslorna innan de gratineras i ugnen. Passar bra att servera som tilltugg eller snacks. Perfekt för dig som äter enligt LCHF.
Elisabeth Johansson
Gratinerade musslor - LCHF
Foto: Joel Wåreus

Gratinerade musslor

  • 450 g musslor - kokta och frysta som fått tina
  • 100 g smör - mjukt
  • 2 - 3 vitlöksklyftor - fint hackade
  • 2 msk persilja - hackad
  • 2 msk parmesan - riven

Att strö över

  • 3 msk parmesan - riven

Till garnering

  • 2 msk persilja - hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Ta bort det översta skalet och lägg musslorna på en plåt.

  3. Blanda ihop smör, vitlök, persilja och parmesanost till en röra och lägg en klick på alla musslor.

  4. Strö över riven parmesanost.

  5. Sätt in i ugnen i cirka 5–10 minuter, tills smöret smält och musslorna fått en fin gyllenbrun färg. Håll lite koll mot slutet.

  6. Lägg upp musslorna på en tallrik och garnera med hackad persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök