Gratinerade fläskkotletter
Fett: 19g
Protein: 38g
Kolhydrater: 39g
Den vardagliga fläskkotletten blir festfin. En perfekt bjudrätt mitt i veckan.
Ingredienser
-
800 g
potatis
-
2 msk
olivolja
-
1 tsk
salt
- + 0,75 tsk salt
-
2
rödlökar
-
300 g
zucchini
-
4
fläskkotletter med ben
-
2 tsk
olivolja
-
2 msk
senap
- grov
-
2
tomater
-
2 dl
ost
- riven (ca 70 g)
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisarna. Lägg dem glest i en långpanna med olja. Strö på 1 tsk salt och stek dem mitt i ugnen ca 15 min.
-
Skala och skär under tiden rödlök i klyftor och zucchini i bitar.
-
Salta fläskkotletterna med 3/4 tsk salt. Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn kotletterna ca 2 min på varje sida. Bred senap på ovansidan, lägg på skivad tomat och toppa med riven ost.
-
Ta ut plåten efter 15 min och blanda potatisen med rödlöksklyftor och zucchini. Gör lite plats för kotletterna och lägg dem på samma plåt. Stek mitt i ugnen ca 10 min tills kotletterna är genomstekta och osten har fått färg.