Gratinerad ravioli med frasigt kronärtskockstäcke

Gratinerad ravioli med frasigt kronärtskockstäcke är enkelt men med en lyxig fredagskänsla. Servera gärna med kallrökt lax eller kallskuret.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g ravioli - fylld t ex med karljohanssvamp
  • 1 broccolistånd - (250 g)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 tärning svampbuljong - eller grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 50 g västerbottensost - lagrad
  • 0,5 burk kronärtskockshjärtan - marinerade (à 290 g)
  • 3 msk ströbröd - gärna panko
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 150 g sallad - blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär broccolin i små buketter och stammen i skivor.

  2. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt broccolin koka med när 1 minut återstår av koktiden. Häll bort vattnet men spara 1 dl.

  3. Koka upp grädden med buljongtärning, senap, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda ravioli, broccoli och sås och lägg upp i en eller flera ugnssäkra formar.

  4. Riv osten. Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Blanda ost, kronärtskockor och ströbröd. Strö blandningen över raviolin.

  5. Gratinera mitt i ugnen 12–14 min, tills pastan fått fin färg. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!