Gratinerad ravioli med frasigt kronärtskockstäcke

Gratinerad ravioli med frasigt kronärtskockstäcke är enkelt men med en lyxig fredagskänsla. Servera gärna med kallrökt lax eller kallskuret.

Gratinerad ravioli med frasigt kronärtskockstäcke
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g ravioli - fylld t ex med karljohanssvamp
  • 1 broccolistånd - (250 g)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 tärning svampbuljong - eller grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 50 g västerbottensost - lagrad
  • 0,5 burk kronärtskockshjärtan - marinerade (à 290 g)
  • 3 msk ströbröd - gärna panko
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 150 g sallad - blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär broccolin i små buketter och stammen i skivor.

  2. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt broccolin koka med när 1 minut återstår av koktiden. Häll bort vattnet men spara 1 dl.

  3. Koka upp grädden med buljongtärning, senap, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda ravioli, broccoli och sås och lägg upp i en eller flera ugnssäkra formar.

  4. Riv osten. Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Blanda ost, kronärtskockor och ströbröd. Strö blandningen över raviolin.

  5. Gratinera mitt i ugnen 12–14 min, tills pastan fått fin färg. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?