Gratinerad pumpa med blåmögelost & valnötter

Pumpan är i säsong, och den gör sig väldigt bra tillsammans med blåmögelost och valnötter. Servera som aptitretare eller på ett buffébord som tillbehör till kallrökt skinka eller stekt fläskfilé.
Mitt Kök
Gratinerad pumpa med blåmögelost & valnötter
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 700 g pumpa - utan skal och kärnor
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt och peppar
  • 200 g blåmögelost
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk muscovadosirap
  • 1 dl valnötskärnor - krossade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär pumpan i bitar och lägg i en smord ugnsfast form. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Sätt in i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ös bort det mesta av vätskan ur formen från pumpan.

  2. Mosa blåmögelosten med crème fraiche i en skål och klicka ovanpå pumpan. Ringla över sirapen och strö över valnötskärnorna. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök