Gratinerad parmesankyckling
I ugn: 25 minuter
Aktiv tid c:a 10 minuter
Fett: 23g
Protein: 49g
Kolhydrater: 50g
Italienska smaken i denna gratinerade kyckling kommer från spenat och parmesan. En klar favorit - krämig och god.
Ingredienser
-
600 g
kycklingfiléer
-
450 g
bladspenat
- fryst, tinad
-
2,5 dl
mellangrädde
-
0,5 msk
dijonsenap
-
1 tärning
hönsbuljong
-
1
vitlöksklyfta
- pressad
-
0,5 msk
vitvinsvinäger
-
2 dl
parmesan
- riven
-
olja
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
-
3 dl
basmatiris
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Krama ut vätskan ur spenaten. Lägg den i en smord ugnssäker form.
-
Bryn kycklingfiéerna runt om i 1 msk olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg kycklingfiléerna ovanpå spenaten.
-
Koka upp grädde, senap, buljongtärning, vitlök, vitvinsvinäger, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll såsen över kycklingen och strö över parmesan. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Servera med ris.