Gratinerad parmesankyckling

Italienska smaken i denna gratinerade kyckling kommer från spenat och parmesan. En klar favorit - krämig och god. 

Gratinerad parmesankyckling
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 450 g bladspenat - fryst, tinad
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl parmesan - riven
  • olja
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • 3 dl basmatiris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Krama ut vätskan ur spenaten. Lägg den i en smord ugnssäker form.

  2. Bryn kycklingfiéerna runt om i 1 msk olja. Krydda med 1  tsk salt och 2  krm peppar. Lägg kyckling­filéerna ovanpå spenaten.

  3. Koka upp grädde, senap, buljongtärning, vitlök, vitvins­vinäger, 1/2  tsk salt och 1  krm ­peppar. Häll såsen över kycklingen och strö över parmesan. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?