Gratinerad parmesankyckling

Italienska smaken i denna gratinerade kyckling kommer från spenat och parmesan. En klar favorit - krämig och god.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 450 g bladspenat - fryst, tinad
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl parmesan - riven
  • olja
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • 3 dl basmatiris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Krama ut vätskan ur spenaten. Lägg den i en smord ugnssäker form.

  2. Bryn kycklingfiéerna runt om i 1 msk olja. Krydda med 1  tsk salt och 2  krm peppar. Lägg kyckling­filéerna ovanpå spenaten.

  3. Koka upp grädde, senap, buljongtärning, vitlök, vitvins­vinäger, 1/2  tsk salt och 1  krm ­peppar. Häll såsen över kycklingen och strö över parmesan. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!