Gratinerad krabbröra med rostad baguette

Recept på gratinerad krabbröra med rostad baguette. Det kan vara lite pilligt att få ut krabbköttet ur dess skal. Det går även bra att använda krabbkött på burk här.
Monica Eisenman
Lisa Eisenman Frisk
Gratinerad krabbröra med rostad baguette
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2 krabbor - kokta eller 2 burkar ­krabbkött (à 120 g)
  • 150 g naturell färskost
  • 0,75 dl majonnäs
  • 0,75 dl stjälkselleri - finhackad
  • 0,75 dl parmesanost - riven
  • 3 msk ströbröd - + 0,5 msk
  • 1 msk gräslök - finhackad
  • 2 tsk worcestersås
  • 2 tsk citron - pressad
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 0,25 tsk salt

Tillbehör

  • 0,5 baguette - rostade skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Bryt upp krabban och rensa ut allt kött från krabban, inklusive klorna om du använder hela krabbor, Töm krabbskalen från allt annat innehåll ifall de ska användas,

  2. Rör ihop färskost, majonnäs, selleri, parmesan, 3 msk ströbröd, gräslök, worcestersås, citron, vitlökspulver och salt till fyllningen. Vänd ner köttet och för­dela röran i krabbskalen eller i en ugns­säker form. Strö över 1/2 msk ströbröd.

  3. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min tills röran har fått fin färg.  Servera den varm med rostade baguetteskivor.

Vad tyckte du om receptet?