Gratinerad gnocchi med grönkål och skinka

Allt-i-ett-matlagning när den är som bäst: pasta, gratinerad ost och nyttig kål. Använd gärna rester av skinka, kål och lök. Sallad är gott till.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g gnocchi - färsk
  • 1 gul lök - röd- eller purjolök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 200 g grönkål - hackad
  • 200 g skinka - kokt eller rökt
  • 1 förp ostsås - (ca 4 dl)
  • 150 g ost - riven, gärna cheddarost
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken och lägg den i en smord ugnssäker form. Häll på vinägern.  Lägg på kålen. Ställ in i ugnen tills löken är genomskinlig och kålen fått lite färg. Skiva eller strimla skinkan.

  2. Blanda ner gnocchin. Häll över såsen och täck med riven ost. Mal över 1 krm peppar.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills gratängen fått fin färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!